De Eierkoningin en Eierprinses PDF Print E-mail

Elk jaar worden twee dames uit Woudenberg gekroond tot Eierkoningin en Eierprinses. Zij vervullen gedurende het hele jaar door een representatieve rol voor Woudenberg en alle inwoners. De Eierkoningin, bijgestaan door de prinses, bezoekt diverse organisaties, instellingen en evenementen, al dan niet bijgestaan door een afvaardiging van het gemeentecollege of het bestuur van Stichting Haantjesdag. De termen 'Eier'koningin en -prinses verwijzen naar vroegere tijden, toen er nog een eiermarkt was in Woudenberg.

Eierkoningin en -prinses
In 2016 zijn Myrna Klaare en Marije van der Lee verkozen tot Eierkoningin en -prinses.  Op 3 juni 2016 zijn ze doo burgemeester Cnossen in het gemeentehuis van Woudenberg gekroond tot Eierkoningin en Eierprinses 2016- 2017.

De jurken van Myrna en Marije zijn gesponsored door Lammert Wilbrink vastgoed beheer!

Op Haantjesdag zelf zijn de Eierkonigin en -prinses aanwezig bij het ontbijt met de jarigen, gedurende de dag op de braderie en bij de uitreiking van de Haan van het Jaar. Het is ook mogelijk om de Eierkoningin en/of prinses gedurende het jaar uit te nodigen bij úw promotionele activiteiten! Hierbij kunt u denken aan lintjes knippen bij openingen van bijvoorbeeld winkels, bedrijven, het nieuwe schooljaar, het sport-, of muziekseizoen, etc. Ook kunt u ze uitnodigen voor bijvoorbeeld prijsuitreikingen, sponsorlopen, markten of braderieën. Wanneer u de Eierkoningin of –prinses voor evenement of activiteit uit wilt nodigen, kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden van Stichting Haantjesdag. Om te kijken waar de Eierkoningin en de Eierprinses dit jaar allemaal aanwezig waren en zullen zijn, kunt u kijken bij Agenda en als u wilt lezen hoe de dames alles vonden, kunt u bij Weblog Eierhoogheden hun verslagen lezen!

Lijkt het je leuk om ook een jaar Eierkoningin of -prinses te zijn? Of wil je iemand anders aanmelden als de toekomstige Eierkoningin en/of Eierprinses, neem dan gerust contact met ons op.
Laatst aangepast op donderdag, 25 augustus 2016 19:40