Haan van het Jaar PDF Print E-mail

De bekendmaking van de Haan van het Jaar vindt ook tijdens Haantjesdag plaats. Al vanaf de start van Haantjesdag reikt Stichting Haantjesdag, in naam van een geheime genootschap Haan van het jaar deze onderscheiding uit op voordracht van de inwoners van Woudenberg.

De eretitel Haan van het jaar is bestemd voor een persoon/ vereniging die op een bepaalde manier een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de Woudenbergse gemeenschap. Dat kan zijn: een langdurige vrijwillige inzet voor een bepaald doel, een bijzondere prestatie op het gebied van sport, cultuur, politiek of medemenselijkheid. Kortom een persoon of vereniging die zich (vaak) belangenloos inzet om anderen te helpen, te plezieren en/of Woudenberg op de kaart te zetten.

Haan van het jaar 2016

De Haan van 2016
Dit jaar is Dick Steenks benoemd tot Haan van het Jaar door locoburgemeester Pieter de Kruif.

Het genootschap Haan van het jaar heeft de heer Steenks unaniem voorgedragen. onderstaand hun motivatie.

Het is een persoon die je regelmatig in het dorp ziet fietsen, onderweg naar nieuwe opdrachten, echt een bezig baasje in vele uitvoeringen. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt in de locale politiek, heeft in het openbaar ronde tafel gesprekken georganiseerd, doet veel voor de jongeren in het dorp. Daarnaast is hij medeoprichter van het oranje comité, heeft hij meegewerkt aan de kerk- en kunstroute en heeft hij kerk in de kroeg geïnitieerd.

Hij was aanwezig bij en begeleidt mooie maar ook moeilijke momenten in het leven van diverse inwoners van Woudenberg wat als erg waardevol wordt ervaren. Daarnaast doet hij achter de schermen veel vrijwilligerswerk. Hij is ook nog dominee van de Voorhof maar gaat deze zomer ons dorp verlaten. Al deze zaken samenvattend willen de inwoners van Woudenberg hem vrijwillig verplicht elk jaar op Haantjesdag terugzien in Woudenberg.

 

Aanmeldingen voor de Haan van het jaar 2017 kunnen tot 30 april 2017 12.00 worden gestuurd aan: B. Brouwer, Henschoterhof 26, 3931 HZ Woudenberg 

Laatst aangepast op zondag, 12 maart 2017 15:38